We’re the Millers (2013)

Tandem Dženifer Eniston () – Džejson Sadekis () je fino zabavio veliku većinu gledalaca u komediji Horrible Bosses. Sadekis je tada pružio svoju karakterističnu ulogu, dok je Enistonova glumila nešto prilično novo za nju, ambicioznu i moćnu ženu koja se ponaša prema svom pomoćniku kao da je njena svojina. Scenaristi su ovoga puta režili da ih upare sa dvoje mladih i talentovanih glumaca i krajnji rezultat je, iako skoro potpuno predvidljiv, iznenađujuće dobar i zabavan.

Glavni junak filma je sitni diler marihuane Dejvid Klark koji prilikom pokušaja da pomogne svom komšiji gubi poveću količinu droge. Zbog toga ga njegov snabdevač ucenjuje i Dejvid mora da mu učini uslugu tako što će uvesti određenu količinu marihuane iz Meksika u SAD. Sticajem okolnosti primećuje da se porodice u ogromnijim kombijima (putujućim kućama) ne pregledaju detaljno na granici i rešava da okupi lažnu porodicu koja će mu pomoći u njegovoj misiji. Njegovu porodicu čine nametljivi komšija, starija striptizeta i devojka koja je pobegla od kuće.

Na prvi pogled se stiče utisak da je ovo tipična američka, fabrička komedija sa već viđenim tokom radnje i dosta klišeiranih scena i dijaloga. Iako je činjenica da ovaj film ne odstupa previše od tog prvog utiska, isto je tako činjenica da film pruža sasvim zadovoljavajući broj originalnih i nepredvidivih scena i fora i poseduje na momente iznenađujuće odličan humor. Humor sam po sebi jeste diskutabilan, sa dosta politički nekorektnih skečeva i pojedinim sirovim dijalozima i doskočicama, ali je generalan utisak da je u ovom filmu sasvim dobar i dobija prelaznu ocenu.

maxresdefault

Scenaristi nas brzo uvode u priču, razrađuju likove i, kako novi lik nastupi na ekranu, obraćaju pažnju na njegove potrebe, misli i osećanja, tako da je posvećeno dosta pažnje njihovoj razradi i karakterizaciji. Ipak, kako radnja odmiče, primećuje se da scenaristima nestaje ideja, tako da vremenom film prelazi u previše klišeiranu porodičnu dramu u kome se na samom kraju, po već pisanom pravilu, svi osećaju krajnje povezano i skoro ne mogu da zamisle živote jedan bez drugog. Upravo je sam završetak najviše diskutabilan i, po mom mišljenju, kvari generalan utisak.

Glavni tandem glumaca nije pružio spektakularan performans i na momente deluju dosta bledo i nezainteresovano. Sadekis nam kvalitetno pokazuje zanimljivog i emotivnog dilera, ali je činjenica da njegova uloga ne zahteva previše glumačkog umeća. Isti je slučaj i sa Dženifer Eniston, koja se najviše spominjala po svom izazovnom plesu striptizete i prilično dobrom izgledu za svoje godine. Vredi spomenuti još Emu Roberts () u ulozi problematične tinejdžerke i Vila Poltera (), kome će veliki deo muške publike veoma zavideti tokom pojedinih scena.

Ovaj film je definitvno jedna od najboljih komedija ove godine, iako ne pruža ništa spektakularno novo i inovativno. Lepo će vas zabaviti i nasmejati i predlažem da je svi pogledaju.

7/10

L14A8332.DNG