Arrow (2012-)

Živimo u vremenu superheroja, govoreći o svetu filma i TV serija. Veliki ili mali ekran, oni su na svakom od njih. Marvel i DC se bore na tim ekranima kako bi dobili veću gledanost. Neka ih, nek se bore, a u međuvremenu ćemo uživati u njihovim filmovima i serijama. Jedna takva serija i jedna koja je otvorila vrata za druge je Arrow, o kojoj pišem danas.

Arrow je krenula u 2012. godine na CW mreži. CW je mreža koja traži svoje mesto u svetu TV-a. Nakon uspeha njihove serije The Vampire Diaries oni su krenuli u potragu za drugom koja će ponoviti taj uspeh, a to su našli u ovoj seriji. Dok je Marvel dominantan na velikim ekranima, DC je odlučio da uzvrati na malim i krenuli su sa ovom serijom. To je bio dobar potez, a ja ću vam reći zašto, malo kasnije.

Arrow je zasnovan na liku Zelene Strele iz DC univerzuma. Njegovo pravo ime je Oliver Kvin, mladi milioner i naslednik porodične imperije. Dok je bio na krstarenju sa svojim ocem, njihova jahta je potonula i Oliver je bio jedini preživeli. Našao se na pustom ostrvu gde će provesti pet godina pre nego što bude spašen. Vraća se svojoj porodici i prijateljima, ali mnoge stvari su se promenile, a Oliver najviše. Iako je zadržao izgled i ponašanje raskalašnog plejboja, to je samo maska. Ispod te maske je čovek odlučan da ispuni očevu poslednju želju, a to je da donese pravdu u Starling Siti.

Oliver nije jedini sa tajnom. Mnogi ljudi veoma bliski njemu imaju jednu ili više tajni, i on će ih otkriti na težak način. Put pred njim je veoma dug, opasan i često težak za podneti. To je put pun iznenađenja, uglavnom loših, koji će rastrgnuti njegovu dušu, staviće neke nemoguće izbore ispred njega, i šta god da odluči izgubiće, na jedan ili drugi način. Kroz sve tri sezone koje su iza nas imamo priliku da ga gledamo kako se transformiše, više nego jednom. Njegov put je takođe njegova njegova promena iz bogatog, neodgovornog i razmaženog plejboja u opasnog osvetnika, i na kraju u heroja čija je jedina svrha da zaštiti svoj grad i ljude u njemu. Ipak, on neće morati da uradi sve to sam. Stećiće neke dobre prijatelje, ljude koji će mu pomoći u njegovom krstaškom pohodu, ljude koji će takođe proći kroz promene, a neki će postati heroji.

Arrow 2

Ovo je prva serija iz DC univerzuma koju je CW kuća radila, i oni su to uradili veoma dobro. Napravili su je mračno baš kako jedna iz DC-a treba da izgleda. Ova serija je bila šansa za DC da se vrati u igri nakon nadmoći Marvel filmova, oni su morali da je iskoriste najbolje što mogu, i jesu. Arrow je postao veliki hit i krivac za ostale serije iz DC univerzima koje su došle i postigle veliki uspeh, a pre svih, The Flash, i još će da ih dođe. Takođe, preko Arrow-a još su se neke stvari pokrenule kao što su Suicide Squad, Argus itd.

Postoji više od jednog razloga zašto je Arrow doživeo uspeh. Prvo, CW je okupio veoma dobru glumačku ekipu, počevši od Stivena Amela (Stephen Amell) u ulozi zelenog osvetnika. Čovek je mašina i može da uradi neke zaista neverovatne stvari. On je glavna zvezda emisije, ima armiju obožavalaca i zna kako da se odnosi prema njima. Veliki pogodak za CW. Ostatak ekipe je takođe odličan. Navešću samo neke od njih. Susana Tompson (Susanna Thompson) kao Moira Kvin, Oliverova majka, Džon Barouman (John Barrowman) kao Malkolm Merlin, Kaiti Lots (Caity Lotz) kao Sara Lens aka Blek Kanari, Dejvid Ramsei (David Ramsey) kao Džon Digl, Pol Blektorn (Paul Blackthorne) kao Kuentin Lens, Emili Bet Rikards (Emily Bett Rickards) kao Felisiti Smoak itd. Takođe ću pomenuti odličnog Manu Beneta (Manu Bennett) kao Slejd Vilsoa zvanog Deatstrouk i, po mom mišljenju, najboljeg negativca u seriji. U seriji ima još mnogo likova, heroja i negativaca, ali je na vama da ih otkrijete.

Arrow je serija sa velikim akcionim scenama, koreografijama, jurnjavama, tučama itd. Sve je urađeno tako dobro da možete uživati u pravom superherojskom iskustvu. Specijalni efekti su na visokom nivou, kao i lokacije, bez obzira da li govorimo o Starling Sitiju, Hong Kongu, Nanda Parabatu ili bilo kojim drugim iz serije. Fotografija je odlična, baš kao što bi trebalo da bude u seriji iz DC sveta, mračna sa intenzivnim bojama. Kostimi Heroja i Zlikovaca su prelepo izrađeni. Kao što sam rekao, sa Arrow dobijate pravo superherojsko iskustvo.

Arrow 3

Tri su sezone za nama i 69 epizoda, i moram da kažem da sam prilično zadovoljan kako sve to izgleda. Da, postoje neke filler epizode, ali sve u svemu vredna je vašeg vremena. Prva sezona je sezona upoznavanja sa likovima i postanka Strele, ali i sezona u kojoj će biti otkrivene mnoge tajne, počinjene izdaje i neke razorne istine će isplivati. Sezona dva je najbolja sezona do sada. Ona je brza, eksplozivna, brutalna i tu je uključen postanak Deatstrouka, kao i njegova odlična uloga glavnog negativca.

Treća sezona je možda najmanje dobra. Nema nekog glavnog zločinca, ali je takođe sezona nekih fenomenalnih stvari kao što su postanak ATOM-a, Raal Ghul, Flaš/Strela saradnja u par epizoda itd. Takođe, neke stvari su se desile u trećoj sezoni i Strela nikada neće biti isti nakon toga, a tu je pitanje da li će je uopšte biti više. Valjda ćemo naći odgovor u već najavljenoj sezoni četiri.

Na kraju, Arrow je serija koju morate pogledati ako ste fan superheroja i stripova, a Strela će vam pružiti pravo uživanje.[yasr_multiset setid=0 show_average=’no’]